Cum ne imbracam pentru jogging?

Jogging

Te-ai hotarat sa te apuci de alergat si te intrebi cu ce anume ar trebui sa te imbraci pentru aceasta activitate? Afla ca joggingul nu presupune neaparat haine de firma, eventual cu un logo mare pe ele. Ai nevoie de haine comode, din materiale usoare, care lasa pielea sa respire si de o pereche buna de incaltari speciale pentru alergat.

Pentru zile calduroase

Pentru zilele calduroase, imbracamintea de alergare trebuie sa ajute la eliminarea umezelii, sa va mentina pielea cat mai confortabila si sa va protejeze de razele solare.

Materialele trebuie sa fie usoare. Poliesterul care indeparteaza umezeala este denumit in mai multe feluri in functie de brand. Fiecare brand are modalitatile lui de a imbunatati performanta prin diferite metode. Multe dintre tricourile si bluze alergare sunt imbunatatite in zonele calduroase, cum ar fi spatele, subratul sau lateralele, prin panze usoare care permit respiratia.

Imbracamintea trebuie sa aiba cu cat mai putine cusaturi sau plasate departe de zonele importante. Acestea va pot impedica miscarea naturala si, sa nu uitam, trebuie sa va simtiti cat mai comod.

Articole cu grad ridicat de protectie solara va protejeaza de razele UVA si UVB. Cu cat este mai mare gradul de protectie, cu cat e mai bine, sunteti protejati de razele nocive ale soarelui.

Pentru vreme racoroasa

Cand temperaturile scad, trebuie sa ne adaptam la conditiile meteo si sa cautam versiuni termice de echipament a celor mentionate mai sus.

Pentru perioadele cu frig, jachetele moi ofera o combinatie de izolare usoara si posibilitatea de a lasa pielea sa respire necesara pentru alergatori.

Colantii ofera izolare si o respirabilitate crescuta in vreme rece. Cele mai multe multe modele au o fixare ferma si material elastic pentru a permite miscarea.

Nu uitati de extremitati, manusile, serpcile, sosetele sunt accesorii esentiale cand vremea e rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *