De ce e bine sa facem sport dimineata?

E greu sa te trezesti dimineaţa. Si ca, intre cele 100 de abdominale si motaitul cu un cappuccino în brate inca jumătate de ora in pat… balanta s-ar înclina ingrijorator catre a doua varianta. Nu argumenta ca te vei duce la orele de aerobic dupa birou. Noi iti spunem insa ca e mult mai bine sa faci sport dimineata! Si avem argumente solide.

  • Efectuate dimineata, exercitiile fizice stimuleaza metabolismul si astfel, in urmatoarele aproximativ 24 de ore, procesul de ardere a grasimilor va fi mult mai intens, chiar daca ai o munca sedentara, de birou.
  • Daca este necesar, mergi la culcare putin mai devreme, pentru a te asigura ca te vei putea trezi in timp util si nu vei fi nevoita sa anulezi cele cateva zeci de minute de plimbare prin parc. De altminteri, s-a demonstrat ca persoanele care fac sport cu regularitate se bucura de o mai buna calitate a somnului.
  • Exercitiul fizic imbunatateste substantial capacitatea de concentrare.
  • Efectuarea exercitiilor dimineata reprezinta unicul mod in care te poti asigura ca ti-ai facut “norma” pentru ziua respectiva.
  • Exercitiile fizice duc la eliberarea de endorfine. Practic, reteta fericirii de o zi intreaga sta intr-o ora de pedalat intens. Vei fi foarte vesela si mult mai calma intreaga zi: vei radia, pur şi simplu!
  • Dimineata esti inca fresh, nu te-au asaltat problemele de la birou sau cele sentimentale. Degeaba te amagesti ca vei reusi sa mergi seara la sala: resursele tale de energie au fost consumate deja de rapoartele de la birou, de rezistenta la mesajele disperate ale ex-ului….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *