Reguli tenis de masa

Reguli tenis de masa - ping pong

Informatii generale despre tenis de masa

Masa de tenis are o lungime de 274cm, inaltime 76cm, latime 152,5cm, fileul este de lungime183cm, inaltime 15,25cm.

Spatiul de joc trebuie sa fie de minimum 9m lungime, 5m latime, si 3m inaltime pentru fiecare masa.

Reguli tenis de masa

Seturile sunt pana la 11 cu cate 2 serve fiecare consecutiv. Se joaca 3 din 5 seturi. Intre seturi se poate lua 1 min pauza. O data la 6 puncte se poate folosi prosopul. Fiecare jucator poate lua 1 min time-out in orice moment doreste o singura data.

Servele incep cu mingea in palma deschisa si apoi se arunca mingea vertical in sus si fara rotire minim 16 cm, mingea se loveste in cadere. Mingea trebuie sa fie in timpul servei peste nivelul mesei si inapoia marginii mesei. Este interzis acoperirea mingii cu corpul sau mana a mingii in timpul servei (adversarul trebuie sa vada mingea si punctul de contact tot timpul).

Daca jucatorul nu atinge mingea in timpul servei dupa ce a fost aruncata pierde punctul. Serva care atinge fileul se repeta. Daca adversarul reclama incorectitudinea servei trebuie sa ridice mana libera in sus, corectitudinea servei se judeca de catre arbitru, la prima abatere se reia serva apoi daca jucatorul serveste gresit din nou pierde punctul .

Jocul: Mingea se joaca daca atinge o singura data paleta sau mana de joc pana la incheietura.

Terenul se schimba dupa fiecare set. Daca s-a ajuns in setul decisiv se schimba terenul la 5 puncte obtinute de primul jucator.

Mingea se poate juca pe deasupra sau lateral de fileu

Greseli la ordinea serviciului – daca s-a gresit ordinea serviciului meciul se reia in ordinea corecta din momentul descoperirii greselii, puntele jucate nu se rejoaca

Antrenor: fiecare jucator are dreptul la un antrenor desemnat de el la inceputul meciului, acesta poate fi chiar si un coleg de echipa. Antrenorul poate da indicatii numai in pauzele dintre seturi sau in time-out, nerespectarea acestei prevederi acuzate de advesar duce la excluderea antrenorului din zona de joc.

2 thoughts on “Reguli tenis de masa

  1. Scurt si concis articolul, recomand pentru orice amator sau incepator in ale tenisului de masa. Rar se respecta regulile in totalitate in parcuri sau la mesele de cartier insa incet-incet, pe masura ce popularitatea jocului de ping pong creste, cresc si numarul jucatorilor care cunosc regulile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *